Βίλλα Harmony - Ζάκυνθος
παραλία Ναυάγιο Ζάκυνθος

 

 

Villa Harmony - Ζάκυνθος
Δημήτρης Μουζάκης | Παύλος Μουζάκης +306980058311
Info@harmony-villa.com
mouzakis.pavlos@yahoo.com
Skype Name : Harmony Zante

 

 

 

Harmony villa Zakynthos ,Amoudi  Zante Harmony villa Zakynthos ,Amoudi  Zante Harmony villa Zakynthos ,Amoudi  Zante Harmony villa Zakynthos ,Amoudi  Zante Harmony villa Zakynthos ,Amoudi  Zante Harmony villa Zakynthos ,Amoudi  Zante Harmony villa Zakynthos ,Amoudi  Zante Harmony villa Zakynthos ,Amoudi  Zante

 

..:: Το νησί της Ζακύνθου ::..

 

Το τρίτο μεγαλύτερο από τα Ιόνια Νησιά, καλύπτει μια έκταση 410 km2 (158 τετραγωνικά μίλια) και η ακτογραμμή του είναι περίπου 123 χιλιόμετρα (76 μίλια) σε μήκος. Το νησί πήρε το όνομά του από τον Ζάκυνθο, γιο του θρυλικού αρκαδικού άρχοντα Δάρδανου. Το όνομα, όπως και όλα τα παρόμοια ονόματα που τελειώνουν σε-νθος, έχουν προ-μυκηναϊκή ή πελασγιακή προέλευση. Η Ζάκυνθος έχει μια ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία.
 

Η Ζάκυνθος έχει μια ποικιλομορφία, με τις εύφορες πεδιάδες στο νοτιοανατολικό μέρος και την ορεινή έκταση με απότομους βράχους κατά μήκος των ακτών στη δύση. Οι συντεταγμένες της πόλης της Ζακύνθου είναι:? Γεωγραφικό πλάτος 37.79139/37 ° 47 29 Β, γεωγραφικό μήκος:? 20.89528/20 ° 53 43 E.
 

Το ήπιο, μεσογειακό κλίμα και οι άφθονες χειμερινές βροχοπτώσεις τροφοδοτούν το νησί με πυκνή βλάστηση. Τα κύρια προϊόντα είναι το ελαιόλαδο, σταφίδα, σταφύλια και τα εσπεριδοειδή.


Η πρωτεύουσα, η οποία έχει το ίδιο όνομα με το νομό, είναι η πόλη της Ζακύνθου που, εκτός από το επίσημο όνομα, καλείται επίσης Χώρα (δηλ. η πόλη, μια κοινή μετονομασία στην Ελλάδα όταν το όνομα του νησιού είναι το ίδιο με το το όνομα της κύριας πόλης). Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, το νησί έχει πληθυσμό 38.957 κατοίκους

 

Μεταξύ των διασημότερων Ζακυνθινών είναι ο ποιητής Διονύσιος Σολωμός του 19ου αιώνα, ο κύριος σύγχρονος Έλληνας ποιητής και συγγραφέας του εθνικού ύμνου της Ελλάδας. Το άγαλμά του κοσμεί την κεντρική πλατεία της πόλης. Επίσης, ο εξερευνητής Juan de Fuca (Ιωάννης Φωκάς) και ο ιταλός ποιητής Ugo Foscolo γεννήθηκαν εδώ.
 

Το νησί έχει ένα αεροδρόμιο, το αεροδρόμιο Διονύσιος Σολωμός στο νοτιοδυτικό σημείο της, που συνδέει αεροπορικά την Ζάκυνθο με άλλα ελληνικά αεροδρόμια. Στα νοτιοδυτικά, υπάρχει το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου όπου βρίσκονται οι χελώνες Καρέτα (Caretta caretta) στον κόλπο του Καλαμακίου. Οι Caretta caretta είναι είδος υπό εξαφάνιση - ειδικά από τις ξαπλώστρες που απλώνονται στους τόπους αναπαραγωγής τους και την αναπόφευκτη ρύπανση.
 

Κάθε χρόνο στις αρχές Ιουνίου, οι θηλυκές χελώνες έρχονται στις νότιες παραλίες προκειμένου να θάψουν τα αυγά τους στην άμμο. Η περίοδος επώασης για τη φωλιά είναι περίπου πενήντα πέντε ημέρες, μετά την οποία τα νεογέννητα χελωνάκια βγαίνουν από τη φωλιά και κάνουν το δρόμο τους προς τη θάλασσα. Το ποσοστό επιβίωσης για τα νεογέννητα χελωνάκια είναι πολύ μικρό, και εκτιμάται ότι μόνο ένα στα χίλια χελωνάκια που φτάνουν τελικά στη θάλασσα μένει ζωντανό μέχρι την ενηλικίωσή του. Κάθε φωλιά περιέχει περίπου 100 - 120 αυγά, το καθένα από τα οποία είναι σε μέγεθος και σχήμα μιας μπάλας του πινγκ-πονγκ. Οι θηλυκές χελώνες αρχίζουν να γεννούν αυγά σε ηλικία περίπου είκοσι έως τριάντα ετών.

Το λιμάνι της Ζακύνθου έχει ένα πορθμείο που συνδέεται με το λιμάνι της Κυλλήνης στην Πελοπόννησο. Ένα άλλο πορθμείο συνδέει το χωριό Σκινάρι με το Αργοστόλι στο νησί της Κεφαλονιάς.
 

 

 
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη